top of page

Nationale Voorleesdagen voor 0 t/m 6 jaar: Maak kennis met het prentenboek van De Lettertrein en De Getallentrein

De Nationale Voorleesdagen staan voor de deur! Het vindt plaats in de week van 24 januari t/m 3 februari 2024, een week vol leesplezier voor 0 t/m 6 jaar. Leesplezier door voorlezen staat voorop tijdens deze week. Ook wij vinden leesplezier belangrijk. Maak daarom kennis met onze multi-inzetbare prentenboeken van De Lettertrein en De Getallentrein.


Prentenboek De Lettertrein, ingezet als voorleesboek.
Prentenboek De Lettertrein

Prentenboek De Lettertrein

Met De Lettertrein maken de kinderen een reis door het land van Taal! Teun de giraf leert de kinderen letters door ze steeds mee te nemen naar een nieuwe wagon. Iedere letter kent een verhaal, een praatplaat en diverse woordjes die allemaal iets te maken hebben met de letter die centraal staat. De volgorde van het aanbieden van de letters staat vrij voor de leerkracht. Het boek kan op verschillende manieren worden gebruikt: als zoekboek, voorleesboek of als letterboek.


Maak kennis met het prentenboek van De Lettertrein met een winterse lesactiviteit!

De Lettertrein is thematisch in te zetten. Voor deze winterse periode tijdens de Nationale Voorleesdagen hebben we een aantal leuke lesactiviteiten met de winterse themaplaat met de letter s uit het prentenboek.


Thema Winter in het prentenboek De Lettertrein, de letter s
Thema Winter in het prentenboek De Lettertrein

De Lettertrein: Een compleet lespakket

Het prentenboek De Lettertrein is onderdeel van een compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid. Op een speelse manier maken zowel peuters als kleuters kennis met letters in elke vorm: letterteken, letterklank, de positie van een letter in een gesproken en geschreven woord en nog veel meer! Er zijn twee verschillende lespakketten samengesteld, voor ieder wat wils!
Prentenboek De Getallentrein

Al bekend met De Getallentrein? De Getallentrein is gemaakt voor de peuters en kleuters om spelenderwijs kennis te maken met de getallen 1 t/m 20! Teun de giraf rijdt met zijn trein door het land van getallen en brengt allerlei goederen langs. Hij helpt graag een handje mee met het laden en lossen en zo maakt hij de leukste avonturen mee!

Prentenboek De Getallentrein als voorleesboek

Elk getal heeft een eigen verhaal. Dit verhaal wordt ondersteund met een bijpassende tekening met Teun. Teun reist door het land van de getallen waar hij met zijn trein iedere keer nieuwe avonturen beleeft. Zo stopt hij met zijn trein bij het park, de dierentuin, de skipiste, een pretpark, het zwembad en gaat hij komt hij zelfs zijn eigen standbeeld tegen! 


Elk verhaal bevat een eigen thema. Zo sluit het verhaal bij getal 8 aan bij het thema winter, en het verhaal van getal 14 aan bij de kinderboerderij. Andere thema’s zijn lichaamsdelen, sport, huis, vakantie, voertuigen en nog veel meer. Dit zijn veelvoorkomende thema’s in de onderbouw, dus ideaal om je lopende thema’s te verrijken met rekenactiviteiten.


Bij het prentenboek van De Getallentrein hoort een bijbehorende digitale omgeving en een pakket aan ontwikkelingsmaterialen.Kommentare


bottom of page