top of page
banner exp dalton.jpg

Nieuw bij Onlineklas i.s.m. Daltonopleiders:

Expeditie Dalton

Expeditie Dalton is een digitale leeromgeving om kinderen in jouw bovenbouwgroep (vanaf groep 5) op 
onderzoek uit te laten gaan naar de achtergronden van het daltononderwijs.

    Vanuit de daltonkernwaarden leren kinderen:

 • Zelfsturend leren

 • In vrijheid keuzes te maken

 • Verantwoordelijkheid te dragen

 • Samenwerken

 • Reflecteren

 • Effectief omgaan met taak en tijd
   

We adviseren om een Expeditie Dalton boek per leerkracht aan te schaffen naast de licentie. 

Banner folder Expeditie Dalton 609x441.jpg

Meer informatie?

Aandacht besteden aan wat dalton is, hoe er in je daltongroep gewerkt wordt en waarom je aan daltonvaardigheden werkt, kan met Expeditie Dalton op veel manieren. Lees in de folder hoe! 

Wil je o.a. weten hoe je het in de praktijk inzet? 

Lees dan de verkorte handleiding.

Bekijk de video

Bekijk de video over de dalton online leeromgeving die wij hebben mogen ontwikkelen!

Expeditie Dalton scherm.png

Expeditie Dalton boek

Dit boek gaat over daltononderwijs. Als je daarover van alles wil weten, dan is dit boek precies iets voor jou! Het is ook slim om dit boek te lezen als je zelf nieuw bent op een daltonschool en je precies wilt weten wat je daar te wachten staat. En lijkt het je wat om op jouw daltonschool in de leerlingenraad te gaan zitten? Dan moet je dit boek echt lezen! Het boek is handig als je nieuwe kinderen met hun ouders, of andere gasten op school gaat rondleiden. Dan moet je natuurlijk wel wat over daltononderwijs weten. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om dit boek te lezen. Bestel het boek via de button hieronder.

Licentie aanschaffen

De digitale omgeving bevat lesmateriaal voor de leerlingen om 20 workshops te doorlopen over het daltononderwijs. Daarnaast is er ook een onderzoekslijn bestaande uit 8 workshops, om zelf onderzoek te leren doen. Ook zit de omgeving boordevol bronnen, achtergrond artikelen, printbladen en biedt het extra audiovisuele ondersteuning met animaties en audiofragmenten.

Speciale aanbieding voor kleine scholen

Heeft je school minder dan 100 leerlingen? Dan krijg je een speciale aanbieding. Neem contact op met onze klantenservice (T: 0546 55 65 05 of M: info@onlineklas.nl).

exp dalton boek.png

"Juf, ik weet nu hoe ik efficiënt kan werken en wat het betekent."

Leerling groep 7

’t Palet Leusden

"Als school zijn we verplicht burgerschap te geven en daar past Expeditie Dalton ook goed bij."

Olivia Uhlenbeck, groep 8,

De Meander Lelystad

Demo aanvraagformulier

Ik wil graag de volgende demo's aanvragen:
Ik wil graag op de hoogte blijven via een nieuwsbrief

Hartelijk dank voor het invullen van het formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit vinden andere leraren ervan:

"In het daltononderwijs geven wij ons onderwijs vorm binnen onze kernwaarden. De kinderen op een daltonschool weten wat we doen en hoe we het doen. Maar leren wij de kinderen ook waarom we het doen? En juist het begrip van die waarom is zo van belang. Expeditie dalton geeft kinderen inzicht in het waarom. Waarom werken wij met een taak? Waarom reflecteren we? Waarom stimuleert de leerkracht het samenwerken met andere kinderen? "

Rudger Minnee, leraar groep 8,

’t Palet Leusden

"Expeditie Dalton is een prachtig middel om kinderen en collega’s wegwijs te maken in het daltononderwijs. Het is een bron van informatie en werkvormen. Wij hebben in de Gouden Weken Expeditie Dalton op de periodetaak gezet, waarbij de kinderen met hun onderzoeksvraag aan het werk gingen. Ik ben trots op mijn groep 7A, want ze hebben prachtige muurkranten en powerpoint presentaties gemaakt en deze aan de groep gepresenteerd."

Hetty Lijftogt, leraar groep 7,

Branink Laren

 • "Over de workshops over de kernwaarden: Wij vonden dat we nu écht de diepte in gingen. De kernwaarden is waar Dalton echt voor staat. Veel overlegmomenten gehad waar kinderen hun mening kunnen geven.

 • Over de workshop 'samenwerken': De stellingen zijn erg effectief. Kinderen willen graag hun mening geven. Een leuke samenwerkingsopdracht in het begin. Meteen aan de slag met de kernwaarde.

 • Algemeen: Heel prettig om in te zetten. Je hoeft in principe minimaal voor te bereiden omdat de dia’s voor zich spreken."

Martijn Koetsier, leraar groep 6,

Holterenk Holten:

bottom of page