headerTopTechneut-meisje-logokopie.jpg

Wat is TopTechneut?

TopTechneut is een extra module naast TopOntdekkers voor extra verdieping op Techniek. Voor elke groep zijn er uitdagende opdrachtkaarten, die eenvoudig inzetbaar zijn. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend zodat elke techniekles uniek is. Denk aan onderwerpen als magnetisme, zwaartekracht, geluid, luchtdruk, elektriciteit en nog veel meer. 

TopTechneut is tot stand gekomen met de medewerking van de Ontdekplek (www.ontdekplek.nl) o.l.v. Harry Valkenier en Eveline Hofman.

bannerTopTechneut.jpg

TopTechneut werkwijze

 

Werkwijze in het kort:

 

  • In de groepen 1 t/m 4 kiest de leerkracht een opdrachtkaart en doet dit samen met de leerlingen.

  • In de groepen 5 t/m 8 kunnen de leerlingen zelf een opdrachtkaart kiezen, lezen en uitvoeren. Maar ook hier kan gekozen worden voor een leerkracht gestuurde les. 

TopTechneut mappenset

Er zijn 4 mappensets met elk 15 opdrachtkaarten en bijbehorende hulpkaarten. Er wordt eerst een basistechniek aangeleerd, en daarna zijn er verschillende keuzeopdrachten om met de basistechniek verschillende richtingen op te gaan. Soms een creatieve richting, soms een meer technische richting. Zo is er binnen TopTechneut ook genoeg ruimte voor keuzevrijheid, net als bij TopOntdekkers. 

bannerTopTechneut-mappensetkopie.png
toptechneut-digitale omgeving-1024px-72d

Digitale omgeving

Bij TopTechneut is een digitale omgeving die toegang biedt tot de opdrachtkaarten, hulpkaarten, uitlegvideo’s en de handleiding.

Materiaalpakket

Tijdens de technieklessen zijn er materialen nodig om de opdracht uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan papieren rietjes, satéstokjes, lampjes, fittingen, batterijen en meer. In het materiaalpakket zitten alle materialen die je nodig hebt om direct te kunnen starten met elke kaart.  

Binnenkort verkrijgbaar
bannerTopTechneut-materiaalset.jpg
Brochure TopTechneut-Banner.jpg

Download de brochure

Download hier de digitale brochure van TopTechneut. In deze brochure lees je wat de werkwijze van TopTechneut is en hoe de algemene werkwijze eruit ziet. 

Demo licentie aanvraag

banner-demo-TopTechneut.png

 Vraag hier een demo licentie   aan van TopTechneut