top of page

Drama in de klas, zoals het bedoeld is: TopDrama!

TopDrama is een extra uitbreiding bij TopOntdekkers en kan heel functioneel worden ingezet naast de thematische lessen van TopOntdekkers, zoals dat ook geldt voor TopCanon, TopTechneut en TopWereld.

TDRAMA.jpg

Oneindig speelplezier

Er was al lange tijd een grote vraag vanuit de markt om óók voor het vakgebied drama aan te sluiten bij TopOntdekkers. 

 

TopDrama is een houten kist met 30 leuke opdrachtkaarten bestaande uit 3 categorieën: wie-wat-waar en 6 beschrijfbare kaarten. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld. Mede door verschillende lesvoorstellen kan er oneindig gevarieerd worden.

Bekijk de instructievideo

Om een beter beeld te krijgen van hoe TopDrama in de praktijk ingezet kan worden hebben we een korte uitlegvideo gemaakt. 

Schermafbeelding 2020-09-09 om 09.12.20.

"Je hebt de handleiding eigenlijk niet nodig. Alles spreekt voor zich. Goede afwisseling tussen luisteren en discussiëren. Heel fijn dat er werkvormen zijn die je direct kan inzetten.
 

Ik denk dat deze methode erg verdiepend is voor het Daltononderwijs. We maken op deze manier de kinderen bewust tussen het verschil met het regulier onderwijs en Daltononderwijs. Ik vond de gesprekken die eruit voortkwamen erg waardevol".

Wendele Knop, leraar groep 7,

Holterenk Holten:

bottom of page