1/1

Onlineklas Bibliotheek

Eenvoudig een professionele bibliotheek op school!

Onlineklas Bibliotheek introduceert de meest krachtige online oplossing voor het beheren van de schoolbibliotheek en het documentatiecentrum op school. Met Onlineklas Bibliotheek kunt u eenvoudig het uitlenen en innemen van de op uw school aanwezige media beheren. Uitleentermijnen bepalen, QR-code etiketten printen en het maken van uitleenpassen worden een fluitje van een cent! Onlineklas Bibliotheek is volledig webgebaseerd, zodat u niets hoeft te installeren op uw schoolnetwerk.

U voert de ISBN-nummers in en kunt op elk moment overzichtslijsten afdrukken. Met de ingebouwde zoekfunctie kunt u snel de aanwezige of uitgeleende media in kaart brengen. U kunt daarbij op auteur, titel of inhoud van het boek zoeken. Onlineklas Bibliotheek houdt alles voor u bij en is vanaf elke gewenste locatie waar internet aanwezig is bereikbaar. Op basis van jarenlange praktijkervaringen en tips van gebruikers is Onlineklas Bibliotheek zeer geschikt voor basisscholen.

Uitleenadministratie

Steeds meer scholen voeren een uitleenadministratie in. Ook als de boeken niet mee naar huis gaan. Via Onlineklas Bibliotheek kunt u eenvoudig zelf uw boeken voorzien van een etiket waarop het ISBN, titel, auteur, een unieke barcode en een QR code staat. Ook staat er op het etiket dat het boek eigendom is van uw school. Zo weet u altijd waar de boeken zijn en welke boeken populair zijn.

Zelfstandig uitleen

Op allerlei manieren kunt u de uitleenadministratie regelen. Kies een werkwijze die het beste past bij uw bibliotheek. De snelste manier van uitlenen is via barcode, maar ook via titel en/of de schrijver is mogelijk. Daarnaast kunt u toestemming geven dat uw leerlingen zelf de boeken kunnen uitlenen en verlengen. 

Startpakket.jpg

Startpakket

Alles-in-één pakket om direct aan de slag te gaan met uw bibliotheek. Inclusief training en randapparatuur.

Barcodescanner bibliotheekprogramma

Barcode scanner

Barcode scanner met USB-aansluiting. Eenvoudig aan te sluiten.

Bibliotheek basisonderwijs

Onlineklas Bibliotheek

Onlineklas Bibliotheek is een webbased programma om uw bibliotheek en documentatiecentrum professioneel te beheren.

A4 formaat etiketvellen

Staples etiketten

Staples etiketten compatible met Avery L7159 etiketten.

Print barcode etiketten op A4 formaat etiketvellen.

Onlineklas Biblioheek training

Training

Het trainingsprogramma wordt ingericht, zoals u uw bibliotheek gaat inzetten. De training wordt op locatie verzorgd.