top of page
bibliotheek-kind-mres.jpg

Onlineklas Bibliotheek

Eenvoudig een professionele bibliotheek op school!

Met de Onlineklas schoolbibliotheek kan je eenvoudig een documentatiecentrum op school beheren. Met het systeem beheer je eenvoudig het uitlenen en innemen van de op de school aanwezige media. Uitleentermijnen bepalen en etiketten printen wordt een fluitje van een cent! Onlineklas Bibliotheek is volledig webbased, zodat je niets hoeft te installeren op het schoolnetwerk.

U voert de ISBN-nummers in en kunt op elk moment overzichtslijsten afdrukken. Met de ingebouwde zoekfunctie kunt u snel de aanwezige of uitgeleende media in kaart brengen. U kunt daarbij op auteur, titel of inhoud van het boek zoeken. Onlineklas Bibliotheek houdt alles voor u bij en is vanaf elke gewenste locatie waar internet aanwezig is bereikbaar. Op basis van jarenlange praktijkervaringen en tips van gebruikers is Onlineklas Bibliotheek zeer geschikt voor basisscholen.

Uitleenadministratie

 

Steeds meer scholen voeren een uitleenadministratie in. Ook als de boeken niet mee naar huis gaan. Via Onlineklas Bibliotheek kunt u eenvoudig zelf uw boeken voorzien van een etiket waarop het ISBN, titel, auteur, een unieke barcode en een QR code staat. Ook staat er op het etiket dat het boek eigendom is van uw school. Zo weet u altijd waar de boeken zijn en welke boeken populair zijn.

Zelfstandig uitleen

 

Op allerlei manieren kunt u de uitleenadministratie regelen. Kies een werkwijze die het beste past bij uw bibliotheek. De snelste manier van uitlenen is via barcode, maar ook via titel en/of de schrijver is mogelijk. Daarnaast kunt u toestemming geven dat uw leerlingen zelf de boeken kunnen uitlenen en verlengen. 

bibliotheek-onlineklas-jaarabonement.png

Onlineklas Bibliotheek

Onlineklas Bibliotheek is een webbased programma om uw bibliotheek en documentatiecentrum professioneel te beheren.

bibliotheek-onlineklas-mobie.png

Training

Het trainingsprogramma wordt ingericht, zoals u uw bibliotheek gaat inzetten. De training wordt op locatie verzorgd.

bibliotheek-onlineklas-scanner.png

Barcode scanner

Barcode scanner met USB-aansluiting. Eenvoudig aan te sluiten.

Demo en presentatie aanvraag

demo-bieb.png
bottom of page