1/2

TopOndernemers, de leukste zaakvakkenmethode

Leerlingen op veel verschillende, nieuwe en verfrissende manieren laten werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Dat is wat TopOndernemers doet. Kinderen ontdekken de wereld en zichzelf via thematisch onderwijs.

De methode TopOndernemers laat leerlingen op veel verschillende, nieuwe en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek.

 

Kinderen ontdekken de wereld en zichzelf via thematisch onderwijs. TopOndernemers realiseert zich dat je kinderen in de verkenning van de wereld niet aan hun lot moet overlaten, maar ze zeker ook niet aan het handje moet meenemen.

 

Kinderen worden met TopOndernemers uitgedaagd om initiatief te nemen, samen te werken en creatief te zijn.

Zo bouwen ze zelfvertrouwen op in het vinden van antwoorden op eigen vragen.

 

Met TopOndernemers weten ze deze zelfstandig te vinden. Binnen deze methode worden ook alle competenties van de 21e-eeuwse vaardigheden gestimuleerd.

Methode structuur

TopOndernemers (groep 3/4) biedt 12 thema’s met 15 opdrachtkaarten in digitale vorm.

 

Deze opdrachtkaarten zijn leerkracht gestuurd. De groepen kunnen tegelijkertijd in dezelfde periode aan hetzelfde thema werken.

Groep 3/4

TopTechneut is wat betreft inhoud en methodiek een echt TopOndernemerspakket. Je kunt er schoolbreed mee werken aan techniek. Er zijn namelijk opdrachten voor groep 3 t/m groep 8.

TopTechneut

Speciaal voor TopOndernemers groep 3/4 hebben wij een boekenpakket die aansluit bij de thema’s van TopOndernemers groep 3/4. Naast de digitale database vinden wij het namelijk ook enorm belangrijk dat kinderen informatie leren zoeken in een boek. 

Boekenpakket gr 3/4

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied. Een online kenniskit voor thuis én in de klas.

 

Onlineklas heeft een unieke samenwerking met Winkler Prins. 
Hierdoor worden ook zoekresultaten uit de Junior encyclopedie getoond. Heel handig voor het maken van bijvoorbeeld werkstukken! 

Winkler Prins

TopOndernemers groep 5 t/m 8 biedt 12 thema’s met 15 opdrachtkaarten (in 2-voud) voor de groepen 5/6 en hetzelfde aantal voor de groepen 7/8.

Deze kaarten zijn verkrijgbaar in fysieke kaartenbakken en in digitale uitvoering.

 

De groepen kunnen tegelijkertijd in dezelfde periode aan hetzelfde thema werken. 

Groep 5-8

TopCanon bestaat uit 50 opdrachtkaarten bij de 50 thema’s van de geschiedenis van de Nederlandse canon. Gemaakte kaarten komen in een portfolio. De leerling maakt zo een eigen 'geschiedenisboek'. De kaarten zorgen voor een brede kijk op het thema en de plaats in de geschiedenis.

TopCanon

Ook voor TopOndernemers groep 5-8 hebben wij een boekenpakket die aansluit bij de thema’s van TopOndernemers groep 5-8.

Naast de digitale database vinden wij het namelijk ook enorm belangrijk dat kinderen informatie leren zoeken in een boek.

Boekenpakket gr 5-8

Van Dale Online op school is geïntegreerd in de Onlineklas zoekmachine. Hiermee kunnen leerlingen direct de betekenis van een zoekterm vinden op hun eigen lees- en begripsniveau. Ook bevat het illustraties, uitdrukkingen, spreekwoorden, werkwoordrijtjes en hoorbare uitspraak voor de jonge taalleerders.

Van Dale

De Kennisbank van TopOndernemers biedt alle achtergrondinformatie die u als leerkracht nodig heeft bij het begeleiden van de leerlingen.

 

In de Kennisbank vindt u per opdrachtkaart ook een overzicht van de vaardigheden die de leerlingen moeten beheersen.

Kennisbank 5-8

Top-o-wereld behandelt de topografie van Nederland, Europa en de wereld. Leerlingen onthouden topografie beter vanuit eigen ervaringen. Als je aansluit bij hun ervaringen leren kinderen spelenderwijs en zijn ze gemotiveerd. Dat is het uitgangspunt van Top-o-Wereld.

TopoWereld

Ben je op zoek naar meer structuur tijdens de TopOndernemerslessen?Het TopOndernemers werkschrift biedt deze structuur.

Het bevat de belangrijke onderdelen: planning, onderzoekscyclus en reflectie.

TopOndernemers werkschrift

Onlineklas lezen is als aanvullend pakket bij TopOndernemers groep 3-8 te bestellen. Het voordeel hiervan is dat bij elke opdrachtkaart van TopOndernemers al één of meerdere boekjes gekoppeld zijn. De leerling ziet direct bij het openen van de les het boekje staan. Daarnaast is het ook mogelijk om handmatig boekjes bij een leskaart toe te voegen.

Onlineklas lezen

Wat vinden onze klanten van TopOndernemers?
Lees hier de tweets.
Op de hoogte blijven?
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Zaakvakken
ICT-oplossingen
Mediatheek

Copyright Onlineklas, alle rechten voorbehouden