top of page

ICT oplossingen

Het werken met digitale leermiddelen is inmiddels op bijna elke school ingeburgerd. Online oefeningen of ondersteunende lesstof op het schoolnetwerk, het is allemaal binnen handbereik. Het maken van digitale toetsen en het verwerken van de gegevens in een leerlingvolgsysteem, de meeste leerkrachten kunnen er prima mee uit de voeten.

 

Maar bespaart het werken met digitale lesstof ook werkelijk tijd? En is het echt zo gemakkelijk om uit het enorme aanbod van software en content snel de juiste lesstof te vinden? Hoe flexibel pas je de aanvullende lesstof toe in je lessen?

 

En heb je als leerkracht voldoende mogelijkheden om het aanbod aan te passen op de individuele behoefte van je leerlingen? En is het niet verwarrend om in zoveel verschillende systemen je weg te moeten vinden? Dit zijn vragen waarop we een eenvoudig antwoord hebben: de Onlineklas portal. Onlineklas maakt van moderne onderwijsmiddelen ook echt modern onderwijs.

"Je hebt de handleiding eigenlijk niet nodig. Alles spreekt voor zich. Goede afwisseling tussen luisteren en discussiëren. Heel fijn dat er werkvormen zijn die je direct kan inzetten.
 

Ik denk dat deze methode erg verdiepend is voor het Daltononderwijs. We maken op deze manier de kinderen bewust tussen het verschil met het regulier onderwijs en Daltononderwijs. Ik vond de gesprekken die eruit voortkwamen erg waardevol".

Wendele Knop, leraar groep 7,

Holterenk Holten:

bottom of page