top of page

Leermiddelen

Voor veel vakgebieden heeft Onlineklas leermiddelen (door)ontwikkeld i.s.m. Kids Learning.

 

Bijvoorbeeld TopOntdekkers als zaakvakmethode, TopTopo als topografiemodule en het bekende Onlineklas Bibliotheek voor het beheer van de schoolbibliotheek. Met de aanvulling van de complete WinklerPrins online encyclopedie en nog vele andere modules is een volwaardig content platform voor het primair onderwijs ontstaan. In dit menu laten wij verschillende leermiddelen zien die geïntegreerd kunnen worden in Onlineklas. 

TopOntdekkers-banner-brochure.png

Zaakvakken: TopOntdekkers​

TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden. 

TopLezers-in ontwikkeling.png

Begrijpend lezen met TopLezers

 

Met TopLezers leren kinderen begrijpend lezen met plezier!

Lezen, praten en denken over rijke teksten uit kinderboeken biedt betekenisvolle leessituaties en kinderen krijgen weer zin om een boek te lezen. Hoe zou het verhaal verder gaan? Welke leuke informatieteksten staan er nog meer in dit boek?

IMG_6197_edited_edited_edited.jpg

Drama met TopDrama

 

TopDrama is een extra uitbreiding bij TopOntdekkers en kan heel functioneel worden ingezet naast de thematische lessen van TopOntdekkers, zoals dat ook geldt voor TopCanon, TopTechneut en TopTopo.

DeLettertrein-Digitaal-sfeer.jpg

De Lettertrein

 

De Lettertrein is een compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid. 

Op een speelse manier maken zowel peuters als kleuters kennis met letters in elke vorm: letterteken, letterklank, de positie van een letter in een gesproken en geschreven woord en nog veel meer! 

Er zijn talloze activiteiten te doen met de Lettertrein.

demo-bieb.png

Onlineklas Bibliotheek

Onlineklas biedt een online systeem voor het beheren van de schoolbibliotheek en documentatiecentrum. Ook is een abonnement op digitale boeken mogelijk.

Kopie van LDO Rekenen thematisch rekenen.png

Rekenmethodiek: LDO Rekenen 

 

Het nieuwe leren: LeerDoel Onderwijs De rekenmethodiek die óók geschikt is voor combinatiegroepen.

Met LDO Rekenen lukt het weer om ruimte te hebben om het rekenonderwijs te laten aansluiten bij wat er leeft bij jou in de groep. Rekenen wordt betekenisvol!

headerTopCanon-logo.jpg

Geschiedenis met TopCanon

 

TopCanon is een extra module om naast TopOntdekkers extra aandacht te geven aan geschiedenis. Deze module biedt 50 opdrachtkaarten die aansluiten op de 50 vensters van de Canon van Nederland. Deze kaarten zitten in een map maar zijn ook te vinden in de digitale leeromgeving. 

Binairo.png

Extra oefenen met werkbladen

 

Basisschoolmateriaal biedt meer dan 20.000 van de allerbeste werkbladen, voor alle groepen en voor bijna elke leerling, overzichtelijk geordend bij elkaar. De werkbladen zijn gericht op individuele oplossingen voor individuele kinderen en gericht op huiswerk-thuiswerk voor alle kinderen. 

TopTopo Atlas digitale omgeving-banner-medium.jpg

TopTopo

TopTopo heeft een prachtige digitale leeromgeving die je kunt uitbreiden met een eigen TopTopo Atlas!

Digitaal kunnen de kinderen spelenderwijs oefenen met vele verschillende oefenvormen en spelletjes. In de TopTopo atlas kunnen ze alle toponiemen invullen die ze geleerd hebben.

Lesmethode Bewegen Kinderopvang

Kinderopvang in Beweging

De beweegapplicatie en methode voor de kinderopvang. Door de unieke koppeling met bewegingsonderwijs wordt er gericht bijgedragen aan de ontwikkeling van het (jonge) kind.

IMG_2717_edited (1).jpg

LDO Rekenwerkbladen

De LDO Rekenwerkbladen geven de leerkracht de vrijheid om methodeoverstijgend gepersonaliseerde content aan te bieden, zodat de leerling exact op zijn niveau oefent. Naast de lesstof kan een leerling toegang krijgen tot nieuwe domeinen, zodat er ook klasoverstijgend gewerkt kan worden.

TopTechneut-homepage-banner.jpg

Techniek met TopTechneut

 

TopTechneut is een extra module naast TopOntdekkers voor extra verdieping op Techniek. Voor elke groep zijn er uitdagende opdrachtkaarten, die eenvoudig inzetbaar zijn. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend zodat elke techniekles uniek is. Denk aan onderwerpen als magnetisme, zwaartekracht, geluid, luchtdruk, elektriciteit en nog veel meer. 

De Getallentrein-download brochure.jpg

De Getallentrein

 

Teun de giraf rijdt met zijn trein door het land van getallen en brengt allerlei goederen langs. Hij helpt graag een handje mee met het laden en lossen en zo maakt hij de leukste avonturen mee! Spelenderwijs maken peuters en kleuters kennis met getallen 1 t/m 20 aan de hand van het prentenboek met bijbehorende digitale omgeving en een pakket aan ontwikkelingsmaterialen. 

Online Verkeersmethode

Verkeer 

Onlineklas Verkeer is een complete leermethode voor verkeersonderwijs, doorlopend van groep 1 t/m 8. 
 

Onlineklas Verkeer is uitgebreider dan de meeste andere verkeermethodes. 

bottom of page