top of page
TopOntdekkers-banner.jpg

Dat wat je zelf ontdekt, onthoud je het best

TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden. 

Opbouw van TopOntdekkers

Het bevat doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8, maar is ook vanaf groep 3 of groep 5 in te zetten. Dat bepaalt de visie van de school. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema’s. Dus elk jaar worden er 6 thema’s aangeboden. Deze thema’s bevatten onderwerpen uit de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Elk thema bevat opdrachtkaarten waarbij de ontwikkeling van de vaardigheden centraal staan. 

Thematische zaakvakmethode voor groep 1 t/m 8

Banner-Lars.png

Waar is TopOntdekkers op gebaseerd?

TopOntdekkers is gebaseerd op:

  • Geïntegreerd zaakvakonderwijs

  • Zelfontdekkend leren

  • Thematisch concentrisch werken

  • Meervoudige intelligentie

  • 21e eeuwse vaardigheden

  • Planning en reflectiegesprekken

Extra modules van TopOntdekkers

TopCanon is een extra module om naast TopOntdekkers extra aandacht te geven aan geschiedenis. Deze module biedt 50 opdrachtkaarten die aansluiten op de 50 vensters van de Canon van Nederland. Deze kaarten zitten in een map maar zijn ook te vinden in de digitale leeromgeving. 

logo-TopOntdekkers - TopTechneut.png

Techniek op school van groep 1 t/m 8? Kies dan voor TopTechneut. Voor elke groep uitdagende opdrachtkaarten, die eenvoudig inzetbaar zijn naast TopOntdekkers. Ideaal voor een verdieping in de plusklas, of een verbreding van je knutselles. Word een echte TopTechneut!

TopTopo heeft een prachtige digitale leeromgeving die je kunt uitbreiden met een eigen TopTopo Atlas!

Digitaal kunnen de kinderen spelenderwijs oefenen met vele verschillende oefenvormen en spelletjes. In de TopTopo atlas kunnen ze alle toponiemen invullen die ze geleerd hebben.

Drama zoals het bedoeld is in de klas! Het bestaat uit een houten kist met 30 verschillende opdrachtkaarten, bestaande uit drie categorieën: wie-wat-waar. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld. 

Nieuwsgierig geworden?

achtergrond-kolommen-links.jpg
achtergrond-kolommen-midden.jpg
achtergrond-kolommen-rechts.jpg
TopOndenemer 3.0

Download hier de brochure

banner topontdekkers brochure q2 22.jpg

Download brochure TopOntdekkers

Klik op onderstaande knop en de download van de brochure van TopOntdekkers zal automatisch starten. 

Hulp nodig?

TopOntdekkers is met zorg ontwikkeld binnen ons team.

 

Heeft u vragen over een van de producten of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op via onderstaande button, of bel ons op: 0546 55 65 05. 

Banner-Lotte.jpg
bottom of page