TopOntdekkers-banner.jpg

Dat wat je zelf ontdekt, onthoud je het best

TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden. 

Opbouw van TopOntdekkers

Het bevat doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8, maar is ook vanaf groep 3 of groep 5 in te zetten. Dat bepaalt de visie van de school. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema’s. Dus elk jaar worden er 6 thema’s aangeboden. Deze thema’s bevatten onderwerpen uit de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Elk thema bevat opdrachtkaarten waarbij de ontwikkeling van de vaardigheden centraal staan. 

Thematische zaakvakmethode voor groep 1 t/m 8

Waar is TopOntdekkers op gebaseerd?

TopOntdekkers is gebaseerd op:

  • Geïntegreerd zaakvakonderwijs

  • Zelfontdekkend leren

  • Thematisch concentrisch werken

  • Meervoudige intelligentie

  • 21e eeuwse vaardigheden

  • Planning en reflectiegesprekken

Extra modules van TopOntdekkers

Op verschillende verfrissende manieren groep 5 t/m 8 thematisch laten werken aan de canon van Nederland. Op dit moment is alleen de digitale versie verkrijgbaar. Wilt u alvast TopCanon vooruitbestellen? Dat kan! Neem contact op met onze klantenservice.

logo-TopOntdekkers - TopTechneut.png

Techniek op school van groep 1 t/m 8? Kies dan voor TopTechneut. Voor elke groep uitdagende opdrachtkaarten, die eenvoudig inzetbaar zijn naast TopOntdekkers. Ideaal voor een verdieping in de plusklas, of een verbreding van je knutselles. Word een echte TopTechneut!

Een digitaal topografieprogramma dat aansluit op alle methoden? Dat kan met TopTopo. Oefen met Nederland, Europa en de Wereld. TopTopo wordt vernieuwd, en is in schooljaar 2022/2023 verkrijgbaar. Alvast benieuwd? Vraag een demo van de huidige versie aan via onze klantenservice.

Drama zoals het bedoeld is in de klas! Het bestaat uit een houten kist met 30 verschillende opdrachtkaarten, bestaande uit drie categorieën: wie-wat-waar. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld. 

Nieuwsgierig geworden?

achtergrond-kolommen-links.jpg
achtergrond-kolommen-midden.jpg
achtergrond-kolommen-rechts.jpg
 

Download hier de brochure

banner topontdekkers brochure q2 22.jpg

Download brochure TopOntdekkers

Klik op onderstaande knop en de download van de brochure van TopOntdekkers zal automatisch starten. 

Hulp nodig?

TopOntdekkers is met zorg ontwikkeld binnen ons team.

 

Heeft u vragen over een van de producten of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op via onderstaande button, of bel ons op: 0546 55 65 05. 

Banner-Lotte.jpg