1/1

Kinderopvang in beweging

Dé beweegapplicatie en methode voor de kinderopvang. Onze beweegapplicatie Kinderopvang in Beweging bestaat uit een groeiende database met beweegactiviteiten voor zowel het kinderdagverblijf als de bso.

Onze visie

Onze visie is dat de kinderopvangbranche een steeds belangrijkere rol vervult binnen de samenleving. Het opvangen van kinderen bestaat niet alleen meer uit een georganiseerd tijdverdrijf, maar het vormt een onderdeel van de opvoeding. Kinderen zijn binnen alle vormen van opvang goed benaderbaar, hebben vaak een goede, persoonlijke relatie met de pedagogisch medewerkers en zijn beïnvloedbaar door andere kinderen. Kinderen leren veel op de kinderopvang. Het is aan de medewerkers om hier bewust mee om te gaan en te zorgen voor kwaliteit in het aanbod. Onze droom is dat op den duur alle kinderopvangorganisaties, in welke vorm dan ook, aansluiten bij de natuurlijke ‘drive’ van kinderen om te bewegen. Want laten we eerlijk zijn: kinderen houden van spelen en staan open voor nieuwe en avontuurlijke ervaringen.

Onze missie

Onze ambitie en intentie is om u en uw organisatie letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Wij bieden u en uw medewerkers handvatten om bewegen een plek te geven in het aanbod van uw kinderopvang. Doordat u, met behulp van onze diensten, op een laagdrempelige en leuke manier investeert in de kinderen en natuurlijk in uw medewerkers versterkt en behoudt u uw kwaliteitsopvang. Maak kennis met onze passie voor bewegen!

Kinderopvang in Beweging streeft ernaar om binnen Nederland, voor alle vormen van kinderopvangorganisaties (zoals gastouders en het peuterspeelzaalwerk), uw totaalpartner te zijn op het gebied van sport en bewegen voor de kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Het allerbelangrijkste voor een goede motorische ontwikkeling, welke samenhangt met de cognitieve en sociaal affectieve ontwikkeling, is dat kinderen al zo vroeg mogelijk gevarieerd bewegen. Daarmee leg je in feite de basis voor later. De eerste vier levensjaar zijn erg belangrijk waarvan de eerste zes maanden zelfs bepalend. Wij gaan voor de beste kwaliteit, innovatieve diensten en waar mogelijk een stuk maatwerk voor een vriendelijke prijs.

Beweegapplicatie

Onze beweegapplicatie Kinderopvang in Beweging bestaat uit een groeiende database met beweegactiviteiten voor zowel het kinderdagverblijf als de bso. Door middel van een handige zoekfunctie heb je in een handomdraai leuke beweegactiviteiten bij de hand. Deze kun je gebruiken om de kinderen (gericht) te stimuleren in de motorische ontwikkeling, maar ook gewoon als leuk spel of tussendoortje. 

Wij hebben voor de beweegapplicatie een unieke koppeling gemaakt met het reguliere bewegingsonderwijs. Zo hebben we de leerlijnen en bewegingsthema’s die gebruikt worden binnen het onderwijs doorvertaald en aangepast naar de kinderopvang. Op die manier hebben wij een bijzondere methode en werkwijze gecreëerd die als een rode draad loopt binnen het bewegingsonderwijs.

Je bespaart veel tijd en hebt altijd de leukste beweegactiviteiten bij de hand. Daarnaast draag je door de unieke koppeling met het bewegingsonderwijs gericht bij aan de ontwikkeling van het (jonge) kind. Alle kinderen vinden het fantastisch om te bewegen, het is heerlijk om bij deze natuurlijke drang aan te sluiten.

De overheid is bezig met de realisatie van het vignet ‘De Gezonde Kinderopvang’, door gebruik te maken van de applicatie werkt u al automatisch aan een groot aantal van de gevraagde eisen. Super eenvoudig en motiverend voor elke werknemer.

Kinderopvang in Beweging workshop

De Kinderopvang in Beweging workshop duurt circa 4 uur en bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Medewerkers in de kinderopvang geven aan dat ze deze workshop enorm leerzaam en inspirerend vinden, door de goede afwisseling en de leuke opbouw.

Aan het einde van de workshop zijn deelnemers in staat om zelfstandig beweegactiviteiten aan te bieden door basiskennis en basiskunde toe te passen bij verschillende leeftijdsgroepen. Men kan eenvoudig zelf nieuwe activiteiten en variaties bedenken. Tot slot leren ze werken met de beweegapplicatie op de tablet.

Kortom een gezellige, leuke en bovenal leerzame en nuttige dag!

Op de hoogte blijven?
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Zaakvakken
ICT-oplossingen
Mediatheek

Copyright Onlineklas, alle rechten voorbehouden