top of page
Wat wil jij later worden-Beroepenplaat.jpg

De beroepenplaat: alle beroepen in één leuke, interactieve plaat

 

Kinderen al op een jonge leeftijd laten kennismaken met diverse beroepen, dat kan met de beroepenplaat. Met de beroepenplaat kan je bijvoorbeeld het thema school en werk van TopOntdekkers op een leuke manier aanbieden in de klas. Via de blauwe knop hieronder ga je naar de digitale beroepenplaat, vol met linkjes naar video's over alle beroepen! Bespreek de poster met de klas en bekijk de inspirerende video's per beroep. 

Enthousiast over de beroepenplaat en wil je deze in iedere klas ophangen? Dat kan! Bestel de poster per stuk of in 10-voud via de witte knop hieronder. 

 

 

Activiteiten bij de beroepenplaat

 

Voor een leuke toevoeging aan de beroepenplaat staan de volgende activiteiten klaar als gratis download: het beroepenkwartetspel en beroepenopdrachtkaarten voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. 

Bekijk en download deze hieronder:

banner-opdrachtkaarten.jpg

Het beroepenkwartetspel

Het kaartspel bestaat uit 56 kaarten. Bij het kaartspel komen veertien sectoren aan bod met beroepen die terugkomen op de beroepenplaat. Spelenderwijs zien de kinderen alle sectoren op de kaarten voorbij komen en maken ze kennis met verschillende sectoren. Zo kunnen kinderen alvast oriënteren op beroepen die er uit te oefenen zijn. 

Je kunt de kaarten ook gebruiken als normaal kaartspel met de getallen 2 tot 10 en van boer tot de aas. 

Beroepenopdrachtkaart - Groep 1/2

De opdrachtkaart voor groep 1/2 gaat over het beroep piloot. Dit sluit aan bij de beroepensector Vervoer. Op de opdrachtkaart staan twee opdrachten van 30 minuten. Ook is er de mogelijkheid om de kinderen te laten kiezen uit een opdracht die hen het meest aanspreekt. 

Deze opdracht is een leuke verdieping op de digitale beroepenplaat. 

banner-opdrachtkaarten-groep3-4.png

Beroepenopdrachtkaart - Groep 5/6

Groep 5/6 gaat aan de slag met het beroep Vuilnisophaler. De kinderen ontdekken wat hun invloed is op het milieu. Ze worden zich bewust van het scheiden van afval. Dit doen ze door een poster te maken, waarin ze tips geven om zelf een steentje bij te dragen aan schone omgeving. 

banner-opdrachtkaarten-groep7-8.png
banner-opdrachtkaarten-groep1-2.png

Beroepenopdrachtkaart - Groep 3/4

Groep 3/4 duikt met deze opdrachtkaart in het beroep architect, uit de beroepensector Bouw. De kinderen maken klassikaal een woordweb en daarna bedenken ze een toneelstukje. Extra tijd over? Laat kinderen kiezen uit één van de keuzeopdrachten. Deze kunnen kinderen zelfstandig uitvoeren. 

banner-opdrachtkaarten-groep5-6.png

Beroepenopdrachtkaart - Groep 7/8

Het beroep Aannemer staat centraal bij de opdrachtkaart uit groep 7/8. De kinderen verdiepen zich in het beroep en oefenen met probleem oplossend denken. Ook gaan ze binnen de digitale beroepenplaat op zoek naar beroepen die verbonden zijn aan de sector Bouw. 

banner-beroepenplaat.png

Vroegtijdig oriënteren naar beroepen met de beroepenplaat!

bottom of page