top of page

Op de mat: de Voorjaarskrant! Goed voorbereid op het nieuwe schooljaar.

De Voorjaarskrant staat vol met materialen voor groep 1 t/m 8. De materialen zijn uitermate geschikt voor de vernieuwingsscholen, of scholen met een moderne kijk op leren.

Kids Learning gaat ervan uit dat kinderen leren door ontdekken en ervaren. Voor (begrijpend) lezen, wereldoriëntatie en rekenen staan we voor geïntegreerd, thematisch onderwijs. Werken vanuit leerdoelen staat bij ons centraal, inzetbaar binnen je eigen visie. Door de variatie in werkvormen, wordt leren vanzelf leuker!


Met behulp van de portal van Onlineklas maken we de koppeling tussen fysieke en digitale materialen. Hierdoor bieden we structuur en zijn de lessen erg toegankelijk voor zowel de leerkracht als leerlingen.

De Voorjaarskrant gemist?

Geen probleem, u kunt de krant hier digitaal lezen en downloaden. We geven hieronder een samenvatting van wat u in de krant kunt vinden.


In de Voorjaarskrant vindt u onze volgende materialen:


TopOntdekkers: TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden.

TopTopo: De vernieuwde topografie module TopTopo bestaat uit een eigen TopTopo atlas én een digitale leeromgeving. De kinderen gaan op reis en vliegen langs Nederland, Europa en de wereld. Via de TopTopo atlas maken kinderen kennis met de nieuwe kaart en vullen ze de gevraagde toponiemen in. Digitaal oefenen de kinderen de toponiemen met vijf games, oplopend in moeilijkheidsgraad. Kortom, een leuke én leerzame manier om topografie te leren!


TopCanon: Dé geschiedenismodule die aansluit op de Canon van Nederland. Een compleet lespakket voor de groepen 5 t/m 8.

TopTechneut: Een techniek module met vier mappen en een digitale leeromgeving voor groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Met TopTechneut bent u in staat om uw curriculum science, techniek en wetenschap vorm te geven. Een doorgaande leerlijn voor de hele school.

TopLezers: Begrijpend lezen met themagerichte teksten uit kinderboeken.

Hoe zou het verhaal verder gaan? Welke interessante weetjes staan er nog meer in dit boek? Met TopLezers willen wij kinderen met plezier laten lezen. Aan de hand van recente kinderboeken en leuke opdrachten, duiken ze dieper in de tekst.

Naast leesmotivatie is kennis van de wereld een belangrijke voorwaarde om tot leesbegrip te komen. De lessen van TopLezers zijn daarom gekoppeld aan de thema’s van de meest gebruikte taalmethodieken.

LDO Rekenen: Jaargroepoverstijgend werken aan rekenen? Echt aansluiten bij het niveau van de kinderen uit jouw groep? Een traditionele rekenmethode loslaten en toch werken met goede structuur? Dat kan met LDO rekenen!

LDO Rekenwerkbladen: Voor elke groep een map met rekenwerkbladen die ingezet kunnen worden voor extra werk, het wegwerken van deficiënties, plusklassen etc. Met name geschikt voor scholen die met een digitale rekenmethode werken.

De Getallentrein: Een prentenboek met rijke digitale omgeving om kennis te maken met getallen 1 t/m 20. Met name geschikt voor de groepen 1 en 2.

De Lettertrein: Een compleet lespakket om spelenderwijs kennis te maken met alle letters. Dit pakket is passend in het kader van ontluikende geletterdheid. Met name geschikt voor nieuwkomers en kinderen met een taalachterstand. Geschikt voor de onderbouw en peuterspeelzalen.


Tot slot is in de krant informatie te vinden over ‘Expeditie Dalton’. In samenwerking met Onlineklas en Expeditie Dalton is er een digibordapplicatie ontwikkeld. Aandacht besteden aan wat dalton is, hoe er in je daltongroep gewerkt wordt en waarom je aan daltonvaardigheden werkt, kan met Expeditie Dalton op veel manieren. Lees hier meer.

Meer informatie? Wij geven graag een vrijblijvende presentatie

Wij willen graag dat u onze materialen en digitale omgevingen zelf gaat ervaren en bieden de mogelijkheid inhoudelijk hiermee kennis te maken. Graag geven wij een vrijblijvende presentatie bij u op school. Voor het maken van een afspraak of voor verdere informatie zijn we maandag t/m donderdag tussen 8:00 en 17:00 uur te bereiken via telefoonnummer 0546 55 65 05 of stuur een e-mail naar: info@kidslearning.nl.


Comentários


bottom of page