top of page

Nu in de bus: LDO Rekenen: een complete rekenmethodiek voor een volledig rekenprogramma voor groep 1 t/m 8.

Kleurrijke folders van de complete rekenmethodiek LDO Rekenen en de topografiemodule TopTopoFolders LDO Rekenen en TopTopo
Folders LDO Rekenen en TopTopo

Deze week vind je de kleurrijke folders van LDO Rekenen, een oproep voor pilotschool voor LDO Rekenen en een voordeelactie van de LDO Rekenen kaartspellen in de brievenbus. Daarnaast vind je de TopTopo flyer, waarin je in het kort alles over deze vernieuwde topografiemodule kan lezen en bestellen. Liever online bekijken? Lees snel verder hieronder en klik op de links voor de digitale folders:


LDO Rekenen: een complete rekenmethodiek voor thematisch onderwijs.

Wat vind je in de brievenbus? Bekijk snel:


De LDO Rekenen folder

een complete rekenmethodiek voor een volledig rekenprogramma voor groep 1 t/m 8. LDO Rekenen is een nieuwe manier van leren, waarbij kerndoelen van rekenen zijn omgezet naar specifieke leerdoelen. Deze methode biedt thematisch rekenonderwijs, waarbij leerlingen en leerkrachten gezamenlijk een individuele leerroute kunnen uitstippelen binnen deze thema's. Dit stelt elk kind in staat om op zijn eigen niveau te werken. De kracht van LDO Rekenen ligt in het gebruik van betekenisvolle rekencontexten en echt materiaal. Resultaten verbeteren niet alleen, maar rekenen wordt ook leuker en krijgt meer betekenis.De oproepkaart om pilotschool van LDO Rekenen te worden

Als jouw school enthousiast is over LDO Rekenen en overweegt om in het schooljaar 2024-2025 te starten met een nieuwe rekenmethode, overweeg dan om een van onze pilotscholen te worden. LDO Rekenen is een nieuwe speler op de markt en we zijn op zoek naar scholen die samen met onze begeleiding de methode willen integreren. Als dit jouw school is, meld je dan aan!

  • Een interactieve workshop voor het hele team om vertrouwd te raken met de LDO Rekenen methodiek.

  • Professionele begeleiding gedurende 1 of 2 jaar op het gebied van implementatie, organisatie en didactiek.

  • Korting bij de aanschaf van alle leermaterialen van LDO Rekenen.

  • Verbeterd rekenonderwijs en meer plezier in rekenen op school!

  • Feedback op de lessen en materialen.

  • Enthousiasme en (tijds)investering om samen te werken aan beter en leuker rekenonderwijs op school.

  • Een voorbeeld zijn voor andere scholen.

  • Een bescheiden financiële bijdrage voor de implementatiebijeenkomst.Het bestelformulier met 10% korting op de LDO Rekenen kaartspellen.

Wil je extra oefenen met de leerdoelen van alle 9 rekenthema's op een speelse manier? Ontdek dan de 30 kaartspellen van LDO Rekenen. Hiermee vergroten kinderen hun inzicht en automatiseren ze bewerkingen. De kaartspellen zijn geschikt voor alle groepen en bevatten meerdere spelsuggesties per kaartspel. Deze suggesties zijn eenvoudig te begrijpen en de spellen nemen maximaal 10 minuten in beslag. Je kunt ze met de hele klas spelen of in kleine groepjes. De spellen zijn flexibel in te zetten tijdens de rekenles of als tussendoortje, maar ook als energizer. Deze kaartspellen zijn los verkrijgbaar en kunnen naast elke rekenmethode worden gebruikt!

Bestel de kaartspellen vóór 1 maart 2024 en profiteer van een korting van 10% bij een besteding vanaf €50,-.
TopTopo: spelenderwijs topografie leren

TopTopo omvat een interactieve TopTopo atlas die de kinderen zelf kunnen invullen, samen met een digitale leeromgeving. De kinderen maken een boeiende reis langs Nederland, Europa en de rest van de wereld. Lees verder en ontdek de wereld van topografie!
"Je hebt de handleiding eigenlijk niet nodig. Alles spreekt voor zich. Goede afwisseling tussen luisteren en discussiëren. Heel fijn dat er werkvormen zijn die je direct kan inzetten.
 

Ik denk dat deze methode erg verdiepend is voor het Daltononderwijs. We maken op deze manier de kinderen bewust tussen het verschil met het regulier onderwijs en Daltononderwijs. Ik vond de gesprekken die eruit voortkwamen erg waardevol".

Wendele Knop, leraar groep 7,

Holterenk Holten:

bottom of page