top of page

Nieuw: De Leerdoelmonitor, rijk en leerdoelgericht onderwijs

Sterker onderwijs vanuit leerdoelen! Dat is de centrale gedachte achter de nieuwe Leerdoelmonitor. De monitor biedt jou als leerkracht handvaten om je onderwijs vanuit leerdoelen in te vullen. Met uitdagende en relevante content passend bij jouw les.De Leerdoelmonitor

Leerdoelen vormen de basis van sterk onderwijs. Helaas komen niet alle leerdoelen altijd mooi aan bod in de traditionele methodes en verliezen leerkrachten grip op de aangeboden doelen.


Vanuit éen handig overzicht in de monitor krijg je als leerkracht inzicht in alle leerdoelen van het basisonderwijs. Dankzij het slimme systeem, houd je de voortgang van je leerlingen digitaal bij. Met de uitgebreide bibliotheek aan digitale oefenopdrachten en educatieve internetbronnen op leerdoelniveau, werk je de eventuele gaten in je lesaanbod weg.


“Leerkrachten zitten vaak tot over hun oren in het werk. We willen leerkrachten inspireren om meer leerdoelgericht en methodeonafhankelijk te werken, zonder ze extra werkdruk op te leggen. Via een gebruiksvriendelijke tool en kwalitatieve content op leerdoelniveau”, aldus Michael Stenvert, eigenaar van uitgeverij Onlineklas.


Betrouwbare en actuele internetbronnen

Per leerdoel krijg je als leerkracht suggesties voor oefeningen, opdrachten en relevante informatieve internetbronnen. De internetcontent, zoals educatieve artikelen en video’s, wordt geselecteerd en gecategoriseerd op leeftijd, leesniveau en leerdoel door de nieuwste kunstmatige intelligentie. Oprichter van Wizenoze Diane Janknegt: “In een wereld met een overvloed aan informatie is het niet nodig om nog meer educatief materiaal te ontwikkelen. Onze technologie brengt het internet de klas in. Internetcontent is up-to-date, flexibel en dynamisch: precies wat leerkrachten kan ondersteunen bij het actualiseren van hun lesstof.”


Van Mens en Maatschappij tot Rekenen

Initieel zullen de leerdoelen van Plaats en Ruimte (aardrijskunde) en Tijd en Chronologie (geschiedenis) binnen Mens en Maatschappij opgenomen zijn in de leerdoelmonitor. Uiteindelijk zal het volledige aanbod leerdoelen en relevante content ontsloten worden in de Leerdoelmonitor.

De Leerdoelmonitor wordt mede mogelijk gemaakt door MIT-subsidiegelden van Provincie Noord-Holland.


Comments


bottom of page