top of page

Informatieve leesboeken van Kids Learning

Een uitgebreid informatiecentrum op school? Dat kan met de boekjes van Kids Learning Informatiecentrum! In het KL Informatiecentrum wordt informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd.

Digitaal lezen in de Portal van Onlineklas In samenwerking met Uitgeverij Onlineklas heeft Kids Learning een mooie serie informatieboekjes gemaakt. De boekjes zijn binnenkort te vinden in de Portal van Onlineklas. Via een handige zoekfunctie kunnen de kinderen en leerkrachten zoeken op titel en filteren op thema. Hierdoor is het een veilige informatiebron met veelzijdige onderwerpen op verschillende leesniveaus.


Informatieve leesboekjes

Voor de groepen 3/4 zijn er informatieboekjes in boeiende series. Deze series sluiten aan op de interesse en de belevingswereld van de kinderen en bij de onderwerpen die aan bod komen tijdens het zaakvakkenonderwijs. Denk hierbij aan series zoals: voertuigen, seizoenen, insecten en het boerenbedrijf. Elk kind kan zich hiermee vermaken en ontwikkelen!


Voor wereldoriëntatie, spreekbeurten, werkstukken en veel meer!

Vanwege het thematische karakter van deze digitale leesomgeving, is het aanbod uitermate geschikt voor het zaakvakkenonderwijs, het sluit naadloos aan op de methode van TopOndernemers. Op deze manier wordt het lezen meer verbonden met wereldoriëntatie en ontwikkelen de kinderen informatievaardigheden. Ook tijdens het technisch lezen kunnen kinderen kiezen uit boekjes die hun interesse wekken. Met de informatieboekjes zijn er tal van werkvormen mogelijk. Kinderen verdiepen zich in een onderwerp en maken posters, muurkranten, werkstukken en spreekbeurten.

Kortom, van echte toegevoegde waarde voor je onderwijs!


Serie: Nieuws van nu Naast alle basisseries hebben we ook een boekenreeks met actuele onderwerpen. Dat zijn onderwerpen die op dit moment veel in het nieuws zijn of op een andere manier een grote rol spelen in het leven van de kinderen. Deze reeks wordt steeds aangevuld met boeiende onderwerpen. Op dit moment kunnen we helaas niet om het Coronavirus heen. Kinderen hebben direct te maken met de gevolgen van dit virus, maar er is weinig begrijpelijke informatie te vinden voor basisschoolleerlingen.


De belangrijkste feiten over dit virus zijn te vinden in het boekje 'Coronavirus' en deze kan je hier bekijken: Coronavirus informatieboek.


Comments


bottom of page