top of page

Bezoek ons op het JAStival!

Op dinsdag 7 juni organiseert het JAS een inspirerend festival: het JAStival. We gaan daar twee workshops geven, 'Begrijpend lezen met thematische rijke teksten uit kinderboeken' en 'Jenaplan en rekenen, 1+1='. Lees hieronder wat je hiervan kan verwachten.

Begrijpend lezen met thematische rijke teksten uit kinderboeken

Lezen met begrip is een vakgebied dat in de belangstelling staat, zowel bij onderzoekers als op scholen. Er wordt gepraat, onderzocht en gepubliceerd. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reageert met het starten van een nationaal Leesoffensief: de aandacht moet gericht worden op leesplezier en leesmotivatie.


Hoe krijg je de kinderen aan het lezen? Hoe kan je kinderen weer laten genieten van een boek? Hoe zorg je dat de leesvaardigheid van kinderen gaat groeien? Scholen denken na over de wijze waarop zij de lessen begrijpend lezen het beste kunnen vormgeven. Tijdens deze workshop hoor je meer over een themagerichte aanpak begrijpend lezen en je gaat aan de slag met een tekst uit een kinderboek. Je kijkt naar mogelijkheden die teksten uit kinderboeken geven om een les begrijpend lezen te ontwikkelen. Zin om na te denken, te praten en actief te zijn rondom begrijpend lezen en kinderboeken? Kom dan naar de workshop!


Jenaplan en rekenen, 1+1=

1+1 is nog steeds 2. Toch is het rekenonderwijs (gelukkig) volop in ontwikkeling. Veel jenaplanscholen zoeken naar de “perfecte” manier om hun rekenonderwijs vorm te geven in de stamgroep. Maar bestaat deze perfecte manier wel? Wat vertelde Petersen eigenlijk over rekenonderwijs? En hoe zit het met levend rekenen? Of het bewegend leren en het spelen van een spelletje, is dat ook rekenen? Hoe zou jij het willen? We bespreken en onderzoeken het tijdens deze workshop.


Het complete programma

Wil je vast inzage in het hele programma? Dat lees je in het programmaboekje.Wat is het JAS?

Op 21 maart 1999 richtten Hubert Winters en Freek Velthausz Jenaplan, Advies en Scholing (JAS) op. Inmiddels is het JAS landelijk uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde partner voor jenaplanscholen in en buiten Nederland. Het JAS bestaat uit een groep enthousiaste jenaplanexperts (stamgroepleiders, intern begeleiders, directeuren, etc.) die gezamenlijk als doel hebben stamgroepleiders op te leiden, het jenaplandiploma te behalen en daarnaast scholen te ondersteunen bij schoolontwikkeling.


Wat is het JAStival?

Elk jaar organisereert JAS een inspirerend festival: Het JAStival. Op deze dag organiseren we diverse scholingen gericht op het jenaplanonderwijs, freinetonderwijs en hedendaagse vernieuwingen die inspireren en aansluiten bij onze visie. De dag vindt traditiegetrouw plaats op de 3e Pinksterdag op onze prachtige locatie het Bovenveen te Echten (Drenthe). Een andere JAS-traditie is dat we jaarlijks de Jenaplanuil uitrijken tijdens het JAStival.


Een ontspannen en enerverende dag om samen met je team, met wat collega's of alleen te beleven. Een dag om andere stamgroepleiders en jenaplanliefhebbers te ontmoeten en het jenaplan te vieren.


Meer informatie of aanmelden?

Er zijn nog een aantal laatste plaatsen beschikbaar. Bij interesse mail naar: eva@bureaujenaplan.nl


Comentários


bottom of page