top of page

Onlineklas Portal 1.11 Update


De portal is volop in beweging met digitale leermiddelen en technologische ontwikkelingen.

 

Nieuwe opties bij de Avatar

Er zijn een aantal hoofdbedekkingen, diverse baarden een nieuwe haarstijlen toegevoegd bij de Avatar. Zo kun je de Avatar nog persoonlijker maken! Dagelijks worden er duizenden nieuwe Avatars aangemaakt in Onlineklas en elke Avatar is weer anders.

 

Nieuwe pictogrammen

Bij het toevoegen van een eigen link was het niet altijd eenvoudig om het juiste pictogram erbij te vinden. Daarom hebben we duizenden pictogrammen toegevoegd en ook een pictogram zoekfunctie.

 

Eigen pictogram maken

Bent u alsnog niet tevreden met het gevonden pictogram? Dan kunt u vanaf nu ook een eigen pictogram toevoegen. U kunt via 'Portal instellingen' en 'eigen pictogram' maken. Kies een categorie en klik op het plusje om een eigen pictogram aan te maken in de geselecteerde categorie. Bij het toevoegen van eigen tegels kunt u nu ook uw eigen pictogram selecteren.

eigen pictogrammen
 

Eigen link toevoegen

Een compleet internet adres moet u invoeren als ‘https://www.website.nl’. Indien u nu ‘https://’ bent vergeten in te voeren dan voegen wij dat nu voor u toe aan de link.

 

Vernieuwde pictogrammen bij tegel toevoegen

We hebben het tegelmenu vernieuwd, waardoor de tegels een moderne en eenduidige uitstraling hebben. Hierdoor ontstaat meer overzicht. Zie hieronder de nieuwe versie.

 

Notitieblokken toegevoegd

Leerlingen en leerkrachten die niet met een Office 365 of Google account werken, hebben nu de beschikking over twee notitieblokken om teksten in te typen of om een werkstuk te maken, zonder dat Word of Google docs nodig is.

 

Medewerkersportal

Maakt u gebruik van de Medewerkersportal van Onlineklas? Dan kunt u nu ook 'Team Link' tegels aanmaken.

'Team link' tegels zijn koppelingen die u centraal kunt aanmaken en die door alle scholen binnen het bestuur kunnen worden geactiveerd. Dit bespaart u veel tijd, want u hoeft maar één keer een link aan te maken en uw collega's hebben het pictogram, de naam én de URL tot hun beschikking.


bottom of page