top of page

Sneak preview: Nieuw materiaal op komst!


De vakantie staat voor de deur, we wensen jullie een hele fijne vakantie!

Ondertussen gaan we bij Onlineklas door met het ontwikkelen en produceren van nieuw onderwijsmateriaal. Hierbij alvast een sneak preview van onze nieuwste producten, De Lettertrein, LeerDoel Onderwijs Rekenen, TopOndernemers 3.0, TopKleuters en TopDrama.

 

Stap in de De Lettertrein en reis mee!

Onlineklas heeft in samenwerking met Kids Learning een totaal nieuw lespakket ontwikkeld voor de ontluikende geletterdheid.

Op een speelse manier ontdekken de kinderen letterklanken en lettertekens. Door het bekijken van filmpjes, luisteren naar verhaaltjes, spelen van spelletjes en het spreken met handpop Teun komen de kinderen in aanraking met alle letters van het alfabet. De Lettertrein is een onafhankelijk lespakket en ontwikkeld voor de instroomgroep, groep 1 en groep 2.

 

LeerDoel Onderwijs (Rekenen)

In samenwerking met Stichting Kerndoelwijzer heeft Onlineklas onder de naam Stenvert LDO een indrukwekkende nieuwe manier van leren ontwikkeld, waarbij de kerndoelen zijn vertaald naar specifieke leerdoelen, verdeeld over 10 ‘eilanden’ (vakgebieden). Rekenen is het vierde eiland van Stenvert LDO.

LDO rekenen geeft de leerkracht de vrijheid om methodeoverstijgend gepersonaliseerde content aan te bieden en er kan, indien gewenst, voor elke leerling een individuele leerroute uitgestippeld worden. Naast de aangeboden lesstof kan een leerling toegang krijgen tot nieuwe domeinen, zodat er ook klasoverstijgend gewerkt kan worden.

Met LDO Rekenen kun je zowel de plusleerling als de zwakke leerling uitdagen op zijn niveau. Hierdoor ben je als leerkracht veel beter in staat individueel leerhulp bieden, waardoor uitleg op maat haalbaar wordt.

 

TopOndernemers 3.0

TopOndernemers 3.0 zal vanaf schooljaar 2020 leverbaar zijn. TopOndernemers 3.0 is de nieuwste versie van TopOndernemers. TopOndernemers is in 2005 op de markt gekomen en was direct een succes. Nu, 15 jaar later, introduceren wij in 2020 een nieuwe frisse methode gebaseerd op het gedachtegoed van TopOndernemers. De zeer succesvolle methode, in een compleet nieuw jasje!

Jouw school bepaalt hoe TopOndernemers ingezet wordt.

TopOndernemers biedt de grootste informatieomgeving van alle zaakvakkenmethoden en is een voorloper als het gaat om de bijbehorende digitale leeromgeving.

Kinderen kunnen in deze digitale leeromgeving een oneindige zoektocht maken in een kindvriendelijke schil. De werkwijze is uniek en stelt de leerkracht in staat om de leerlingen zelfregulerend aan het werk te zetten. De leerlingen hebben bij TopOndernemers een ongekend resultaat als het gaat om: kennisoverdracht, vaardigheden en eigenaarschap. Binnen het kader van een thema mag en kan een leerling zich maximaal manifesteren met haar of zijn talenten.

TopOndernemers 3.0 zal vanaf schooljaar 2020 leverbaar zijn.

 

TopDrama

TopDrama: een uitbreiding bij TopOndernemers.

De praktijk heeft bewezen dat TopCanon, TopTechneut en TopoWereld heel functioneel worden ingezet naast de thematische lessen van TopOndernemers.

Er was al lange tijd een grote vraag vanuit de markt om óók het vakgebied drama hierbij aan te laten sluiten. TopDrama is een houten kist met leuke opdrachtkaarten bestaande uit 3 categorieën: wie-wat-waar. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld.Mede door verschillende lesvoorstellen kan er oneindig gevarieerd worden.

 

TopKleuters

Wachten wordt beloond! We hebben echt iets heel moois voor de kleuters gemaakt: TopKleuters.

Op vrijwel alle scholen wordt de methode TopOndernemers concentrisch thematisch ingezet. Dus er wordt schoolbreed gekozen voor een thema. Bij de start van het komende schooljaar is TopOndernemers beschikbaar vanaf groep 1.

Neem vanaf nu de hele school mee in het thematisch werken van TopOndernemers!


bottom of page