top of page

Uit de Vives: Wat kan ik met Onlineklas?


Portalbouwer en uitgeverij in één

Onlineklas is uniek, omdat zij zowel een portalbouwer als een uitgever is. Dus naast een heel gebruiksvriendelijk systeem is er ook hele goede content beschikbaar.

Voor de bestuurder

Als bestuurder is de portal van Onlineklas een prachtige tool om eenvoudig met meerdere scholen te communiceren. Onlineklas heeft nu een medewerkersportal, waardoor al het personeel in hetzelfde systeem werkt met de mappen en koppelingen die relevant zijn voor de functie van de medewerker. Wanneer leerkrachten binnen het bestuur invallen, neemt dat al veel onduidelijkheid weg.

Voor de schoolleider

Als schoolleider wil je graag dat de leerkrachten en de leerlingen zich prettig voelen in een systeem. Jaarlijks wordt er al erg veel vernieuwd, waardoor het prettig is om een systeem te hebben wat geen extra uitleg behoeft. Onlineklas biedt heel veel, maar is eenvoudig in gebruik. Zelfs onderbouw leerlingen kunnen direct functioneel gebruik maken van de portal. Als je Onlineklas vergelijkt met andere oplossingen, dan is Onlineklas veel goedkoper!

Voor de ICT’er

ICT op school is een middel om het doel van onderwijs te verwezenlijken. Onlineklas kiest voor een programma waar een ICT’er weinig omkijken naar heeft. Door een gebruiksvriendelijke navigatie kun je alles snel beheren. Onlineklas kun je ook eenvoudig koppelen met je huidige tenant inrichting.

Voor de leerkracht

Je merkt dat er mensen met een onderwijsachtergrond werken bij Onlineklas. De portal is makkelijk in gebruik, hierdoor is het eigenlijk niet meer nodig om naar andere applicaties te gaan. Alles wat je nodig hebt, zit in Onlineklas. Door de koppeling met Basispoort kan je zo naar alle methodes. Als leerkracht kan je zelfs op leerlingniveau bepalen wat er getoond wordt. Ook kan de leerkracht in één oogopslag zien waar alle leerlingen mee bezig zijn door de nieuwe activiteitenlog.

Voor de leerling

Onlineklas levert een groot platform aan informatie, waardoor een leerling heel gemakkelijk bronnen kan raadplegen. Wil je een document typen? Ook dat zit allemaal in Onlineklas door een koppeling met Microsoft en/of Google.

Leerlingen met leesproblemen? Onlineklas kan alles in de portal voorlezen!

Onlineklas levert teksten, afbeeldingen en video’s aan op het lees- en leeftijdsniveau van de leerling door een compleet kindvriendelijke zoekmachine.

De Mederwerkersportal

Medewerkersportal

De Onlineklas portal is uitgebreid met een medewerkersportal. Even gebruiksvriendelijk, maar dan met een andere uitstraling. De medewerkersportal van Onlineklas is een portal voor alle medewerkers binnen de organisatie/het bestuur. Hierdoor is communicatie mogelijk tussen meerdere scholen op bestuursniveau.

Alle belangrijke informatie is te vinden op één plek die toegankelijk is voor elke medewerker. Verbeter de interne communicatie en bespaar tijd en kosten door snelle kennisoverdracht.

In één oogopslag zie je het laatste nieuws, zowel op school- als op bestuursniveau. Je kunt kiezen om informatie te delen op schoolniveau of bestuursniveau. Je kunt vanuit de medewerkersportal alle Basispoort gekoppelde software benaderen.

Office 365 integratie:

- je kunt e-mails openen vanuit de portal. - je eigen agenda wordt getoond op de startpagina.

- je kunt documenten delen.

Testen in de praktijk?

bottom of page