top of page

Onlineklas Portal 1.10 Update


De portal is volop in beweging met digitale leermiddelen en technologische ontwikkelingen.

Medewerkersportal In samenwerking met diverse grote schoolbesturen hebben wij de Onlineklas Medewerkersportal ontwikkeld. Met de Medewerkersportal kunt u berichten delen met alle scholen die onder het bestuur vallen. Denk hierbij aan nieuwsberichten, documenten, koppelingen en agenda's. Ook op schoolniveau kunt u deze informatie met elkaar delen.

Neem contact op voor een vrijblijvende presentatie van de Medewerkersportal.

 

Inloggen bij meerdere scholen Op verzoek van leerkrachten, die op meerdere scholen actief zijn binnen de stichting, is het nu mogelijk om met één login te switchen tussen de verschillende locaties. Vul het e-mailadres in de leerkrachtmodule en daarna kunt u de accounts met elkaar koppelen.

 

Bovenschoolse ICT-er Het is nu mogelijk om een bovenschoolse ICT-functie aan te maken. Op deze manier kunt u snel schakelen tussen de verschillende locaties met de bijbehorende rechten.

 

Klassenmanagement

Er bestaan systemen waarmee u kunt zien wat de leerling op dit moment aan het doen is. Maar wilt u de productiviteit over een bepaalde periode bekijken dan kan dat niet. Met de Onlineklas module 'Klassenmanagement' kunt u zien welke pictogrammen er in de Portal zijn aangeklikt en of er ook serieus met het programma achter het pictogram is gewerkt.

 

Nieuwe layout

U kunt nu al per groep verschillende achtergronden kiezen zoals bomen, strand, ruimte, woestijn en Egypte. Voor groepen waar dit voor te veel afleiding zorgt, is het nu ook mogelijk om het thema 'neutraal' te selecteren. De achtergrond is dan rustig waardoor er meer focus op de pictogrammen komt te liggen.

 

Inzicht in uw licenties

Op verzoek van diverse klanten is de logging faciliteit uitgebreid. U kunt nu ook zien hoe vaak een Basispoort programma is opgestart vanuit de Portal. Daarnaast krijgt u inzicht over welke Onlineklas licenties u in gebruik heeft, welke proeflicenties er lopen en welke licenties er zijn opgezegd.


bottom of page