top of page

10 voordelen om met Onlineklas portal te werken!

Veel scholen werken met Onlineklas portal en zijn enthousiast over het veelzijdige gebruik ervan. Wij, van Onlineklas, hebben bij leerkrachten gevraagd waarom ze deze portal graag gebruiken tijdens het lesgeven. Daarom de top 10 redenen hieronder op een rijtje!

1. Kindvriendelijk zoeken De Onlineklas portal heeft een kindvriendelijke zoekmachine. Hier kan je selecteren op groeps- en leesniveau, zodat ieder kind op zijn niveau informatie kan zoeken.

2. Overzichtelijk Onlineklas is een overzichtelijke portal voor het benaderen van digitale lesstof van alle Basispoort gekoppelde lesmaterialen. De digitale leermiddelen zijn overzichtelijk per vak weergegeven in de leerling- en leerkracht omgeving. Zo kan iedereen efficiënter werken!

3. Single sign on Eén keer inloggen is voldoende om met alle Basispoort gekoppelde methodes aan het werk te gaan. Veel leerkrachten ervaren dit als een voordeel, omdat door één keer in te loggen alle Basispoort gekoppelde methodes beschikbaar zijn.

4. Importeren van leerling- en leerkracht gegevens De portal van Onlineklas is gekoppeld aan Basispoort. De beheerder (ICT'er) kan door middel van één druk op de knop de leerling- en leerkracht gegevens importeren in de leerkracht module. Een voordeel hiervan is dat nieuwe leerlingen eenvoudig toegevoegd kunnen worden en de oude leerlingen automatisch uit de portal worden verwijderd.

5. Adaptief lezen

In de zoekmachine van de portal kunnen de leerlingen leesteksten/bronnen zoeken, waarbij ze kunnen aangeven in welke groep ze zitten en wat het leesniveau is op schaal van 1 tot 5. De zoekmachine geeft dan alleen de geschikte leesteksten/bronnen die qua inhoud en leesniveau passen bij de leerling.

6. Gepersonaliseerd menu De portal heeft een gepersonaliseerd menu voor de leerling. De leerkracht kan hierdoor per leerling specifieke lesmaterialen klaar zetten en er bewust voor kiezen om bepaalde tegels aan of uit te zetten.

7. Microsoft koppeling De portal kan gekoppeld worden aan een Microsoft account. Dit maakt het mogelijk dat je via Word en PowerPoint gemakkelijk en snel documenten kunt bewerken en presentaties kunt maken en onderling kunt delen.

8. Google koppeling De portal kan ook gekoppeld worden aan een Google account. Dit heeft onder andere als voordeel dat leerkrachten en leerlingen bestanden in de Drive kunnen opslaan. Dit betekent dat de bestanden op elke locatie geopend en bewerkt kunnen worden.

9. Eenvoudig inloggen Voor de leerlingen van de onderbouw is het gemakkelijk om snel in te loggen via de portal door middel van plaatjes, in plaats van een cijfercode. Dit kan de leerkracht eenvoudig voor de leerlingen instellen.

10. Avatar Om een persoonlijke touch toe te voegen aan een leerling- en leerkracht account kan iedereen een zelf gecreëerde avatar instellen.

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden?

Vraag gerust een demo aan.

bottom of page