top of page

Onlineklas lanceert nieuw educatief platform dat EAAS mogelijk maakt


Naast het aanbod van SaaS (Software-as-a-Service) producten vraagt de educatieve markt nu naar EaaS (Education-as-a-Service) oplossingen. Deze behoefte is vooral ontstaan door de toenemende vraag naar gepersonaliseerd onderwijs. Dit blijkt uit het SEO Economisch Onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT.

Het Onlineklas platform zorgt ervoor dat leerlingen met één login toegang krijgen tot de complete wereld van educatieve aanbieders. Dit is mogelijk gemaakt door koppelingen te faciliteren met veel gebruikte systemen in het onderwijs zoals Basispoort (o.a. Parnassys, de uitgeverijen Malmberg, Noordhoff, Thieme en Zwijsen), Entree van Kennisnet, Microsoft Office 365, Google for Education en de Apple App Store.

Maar ook diverse uitgevers zijn geïntegreerd in Onlineklas zoals Unieboek met de Winkler Prins en de educatieve zoekmachine van Wizenoze. Bovendien kan alles binnen Onlineklas worden voorgelezen door ReadSpeaker.

Het platform wordt aangeboden in samenwerking met ICT totaalleverancier VWC Groep uit Genemuiden en Kampen.

Erik van Wendel, directeur bij VWC Groep: “Wij vinden de koppeling met Microsoft Office 365 een fantastische oplossing omdat Onlineklas hieraan een eigen kindvriendelijke interface heeft gegeven. Kinderen verdwalen nu niet meer in allerlei functionaliteiten die ze toch niet gebruiken.”

Marcel Heuver, commercieel directeur bij Onlineklas: “In het oude Onlineklas platform ontsluiten we al voor ruim 150.000 leerlingen hun educatieve software, maar door de toevoeging van Basispoort en de geïntegreerde oplossing van Microsoft en Google kunnen kinderen nog makkelijker hun weg in het educatieve aanbod vinden.”

Over Onlineklas Uitgeverij Onlineklas is een multimediale uitgeverij die zich richt op het onderwijs.

Over VWC Groep VWC Groep is totaalleverancier voor het onderwijs met: printen en scannen | internet | ict oplossingen | telecom | software | papier -en schrijfartikelen | facilitaire artikelen.


bottom of page