TopCanon vernieuwd en tijdelijk gratis!

Dit jaar is de Canon van Nederland uitgebreid met 10 nieuwe onderwerpen. Daarom hebben wij TopCanon helemaal in een nieuw jasje gestopt. Nu tijdens de thuiswerkperiode is de hele module gratis uit te proberen. 

 

TopCanon bevat een opdrachtkaart met een kleurrijk doeboek. Om de gratis uit te proberen opdrachtkaarten goed te kunnen gebruiken, zijn de benodigde pagina’s uit het doeboek ook als download toegevoegd. 

 

Veel plezier met TopCanon!

Groep 5 t/m 8

Rembrandt

Een van Nederlands grootste schilders is Rembrandt van Rijn. Hij schilderde voor rijke burgers. Hij maakte portretten of schilderijen met Bijbelse figuren. Maar hij schilderde ook burgers uit zijn omgeving. Zijn schilderstijl was erg bijzonder. Hij toverde met licht en donker.

 

Welk schilderij van Rembrandt ken jij? Wat staat er op dit schilderij?

Anne Frank

Anne Frank is een Joods meisje. Voor de Tweede Wereldoorlog begon, is zij met haar ouders uit Duitsland naar Nederland gevlucht. In de oorlog moest de familie Frank onderduiken en ze verstopten zich in een huis in Amsterdam. 

Hoe liep het af met Anne en haar Familie?

Televisie

Na de Tweede Wereldoorlog kwam de televisie naar Nederland. Vanaf 1960 kwam dit apparaat ook in de huiskamers van de niet rijke mensen te staan. Je kon toen nog niet de hele avond tv kijken. Er was maar één zender, en vanaf 20.00 tot 22.00 waren er programma's te zien.

 

Wat zijn de grootste verschillen tussen de eerste tv en de tv van nu denk je?

Annie M.G. Schmidt

In de tijd dat Annie jong was, waren er vooral hele keurige kinderverhalen. In die verhalen zat vaak een boodschap over hoe je je als kind hoorde te gedragen. Dat vond Annie maar niets, ze wilde juist boeken over ondeugende kinderen, rare volwassenen en pratende dieren. 

Welke boeken en liedjes van Annie M.G. Schmidt ken jij allemaal?

Enthousiast geworden en wil je meer?

Probeer dan nu drie maanden vrijblijvend het hele TopCanon pakket uit. Je ontvangt een digitale omgeving met alle 50 onderwerpen boordevol opdrachten, filmpjes, websites en veel meer.

Op de hoogte blijven?
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Zaakvakken
ICT-oplossingen
Mediatheek

Copyright Onlineklas, alle rechten voorbehouden