De Lettertrein

De Lettertrein is een prentenboek vol met praatplaten en verhalen. Met de bijbehorende lesactiviteiten kun je met de lettertrein op een speelse manier extra aandacht geven aan woordenschatontwikkeling en letters in elke vorm: letterteken, letterklank, de positie van een letter in een gesproken en geschreven woord en nog veel meer! 

 

Speciaal voor deze thuiswerk periode hebben wij de lesactiviteiten iets aangepast zodat de kinderen thuis ook aan de slag kunnen met de lettertrein. Hieronder vind je alle tijdelijke gratis downloads. 

Downloads 

Lesactiviteiten a t/m z

Voor de letters a t/m z zijn steeds vier lesactiviteiten te vinden die ouders met hun kind kunnen doen. 

Digitale leeromgeving

In deze leeromgeving is een liedje, een video, een diploma, een praatplaat, een memory, een puzzel, een kleurplaat en een letterspel te vinden. 

Kleurplaten

Van alle letters is er een kleurplaat in een eigen wagon. Hang de kleurplaten van de wagons achter deze locomotief! 

Groeidiploma

Bij de Lettertrein is het groeidiploma te downloaden bij het tegeltje 'diploma' in de digitale leeromgeving. De kinderen kunnen de wagon met de geleerde letter inkleuren op het diploma. Dit is een groeidiploma, elke dag zien ze welke letter ze hebben geleerd.

 

 

Enthousiast geworden over De Lettertrein en wil je graag van alle digitale materialen gebruik maken? Zoals werkbladen, schrijfbladen, handpopdialogen en lessen om met de hele groep te doen? Dat kan! Tijdens deze thuiswerk periode zijn alle digitale materialen gratis te gebruiken. Enige wat we nodig hebben is wat schoolgegevens om de digitale omgeving te activeren. 

Enthousiast geworden?

Op de hoogte blijven?
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Zaakvakken
ICT-oplossingen
Mediatheek

Copyright Onlineklas, alle rechten voorbehouden